نامه ایران به نهاد بین المللی برای استرداد پول‌های بلوکه شده در کره جنوبی-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

نامه ایران به نهاد بین المللی برای استرداد پول‌های بلوکه شده در کره جنوبی

بانک مرکزی ایران نامه‌ای برای مرکز بین المللی حل و فصل اختلافات سرمایه گذاری ارسال و در آن درخواست کرده است تا کره جنوبی دارایی‌های بلوکه شده ایران در بانک‌های این کشور را برگرداند و در صورت عدم حل اختلاف، تهران از سئول شکایت خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۱ - ۰۹ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 January 29
کد خبر: ۱۱۹۸۱۴

به گزارش راهبرد معاصر، بانک مرکزی ایران نامه‌ای برای مرکز بین المللی حل و فصل اختلافات سرمایه گذاری (ISDS) ارسال کرده و درخواست کرده تا کره جنوبی دارایی‌های بلوکه شده ایران در بانک‌های کره جنوبی را برگرداند.

به گفته یک مقام وزارت خارجه در سئول، دولت کره جنوبی، سپتامبر گذشته این نامه را دریافت کرده و در تلاش است تا اختلال بر سر دارایی‌های مسدود شده ایران، تحت تحریم‌های آمریکا، را حل کند.

درصورتی که دو کشور طی ۶ ماه آینده، پس از قبول این نامه هیچ راه حلی از طریق مذاکرات پیدا نکنند، ایران احتمالا به مرکز بین المللی حل و فصل اختلافات سرمایه گذاری (ISDS) شکایت خواهد کرد.

امروز منابع مطلع به خبرگزاری یونهاپ گفتند مقام‌های سئول و تهران در حال برنامه ریزی برای برگزاری نشست کاری در ماه آینده میلادی، جهت گفتگو در مورد دارایی‌های مسدود شده ایران در بانک‌های کره جنوبی هستند.

پیش از این، معاونان وزرای خارجه ایران و کره جنوبی در اتریش با یکدیگر دیدار و درباره پول‌های بلوکه شده تهران در بانک‌های سئول گفتگو کرده بودند.

یونهاپ به نقل از این منبع آگاه که نخواست نام و سمتش فاش شود، نوشت: «کره جنوبی و ایران قصد دارند ماه آینده در سئول رایزنی‌هایی در سطح کاری برگزار کنند تا راه‌های حل اختلافات چند ساله بر سر دارایی‌های مسدود شده تهران در این کشور تحت تحریم‌های آمریکا را بررسی کنند.»

این منبع آگاه در ادامه به این خبرگزاری کره‌ای توضیح داد: «انتظار می‌رود که در این کار گروه‌ها بیشتر در مورد جزئیات روش پرداخت دارایی‌های ایران در صورت لغو تحریم‌ها از سوی آمریکا صحبت شود. دو کشور ممکن است در مورد احتمال از سرگیری واردات نفت از ایران پس از لغو تحریم‌ها نیز گفتگو‌هایی انجام دهند.»

بدهی کره جنوبی به ایران در ازای خرید میعانات گازی در دو بانک این کشور، مجموعاً به ارزش هفت میلیارد دلار است که از سپتامبر ۲۰۱۸ میلادی (شهریورماه ۱۳۹۷) به بهانه تحریم‌های آمریکا پرداخت نشده است.

شانزدهم دی ماه در بحبوحه مذاکرات در وین، «چوی جانگ کان» معاون وزیر خارجه کره جنوبی به اتریش سفر کرد و با علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو کرد.

وزارت امور خارجه کره جنوبی در ۲۲ دی ماه اعلام کرد آمریکا به دولت این کشور اجازه داده است تا غرامت معوقه به گروه دیانی ایران بر اساس دستور مرکز بین المللی حل و فصل اختلافات سرمایه گذاری (ISDS) در سال ۲۰۱۸ را پرداخت کند.

بنا بر اعلام این وزارتخانه، اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا، اوفِک، در ۶ ژانویه «مجوز ویژه»‌ای صادر کرد تا به دولت کره اجازه دهد، به سرمایه گذار ایرانی بر سر مالکیت ناموفق دوو الکترونیک در سال ۲۰۱۰ غرامت بپردازد.

سوم بهمن ماه نیز خبرگزاری فرانسه خبر داد، سئول اعلام کرده است، کره جنوبی از محل دارایی‌های مسدود شده ایران، ۱۸ میلیون دلار برای پرداخت حق عضویت ایران در سازمان ملل استفاده کرده است.

ایران به دلیل عدم توانایی در پرداخت حق عضویت خود در سازمان ملل، حق رای در این سازمان را از دست داده بود.

جمهوری اسلامی ایران، پیش از خروج یکجانه آمریکا از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵، سومین شریک تجاری کره جنوبی بود./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار